مقاله

همه چیز درباره کابینت آشپزخانه

کابینت آشپزخانه ممبران

مدل کابینت آشپزخانه یکی از پارامترهای مهم می باشد که در دکوراسیون داخلی آشپزخانه، نقش بسزایی دارد. همان‌طور که می‌دانید کابینت، فضای زیادی از آشپزخانه را در بر می‌گیرد و به همین دلیل، بازسازی یا ساخت کابینت اهمیت ویژه ای دارد. آشپزخانه بخش مهمی از خانه می باشد که موجب دلنشینی و زیبایی بصری منزل شما عزیزان می شود؛ البته باید بگوییم که علاوه بر زیبا شدن آشپزخانه، می بایست طراحی به گونه‌ای انجام شود که از تمام فضای آن استفاده کنید تا بخشی کارآمد داشته باشید. اگر قصد دارید با انواع مدل کابینت در سبک های مختلف آشنا شوید، با ما همراه باشید.

انواع مدل کابینت آشپزخانه بر اساس نوع سبک

1. کابینت آشپزخانه سبک مدرن:

کابینت هایی که به سبک مدرن طراحی و ساخته می‌شوند، در عین سادگی ظاهر بسیار زیبایی دارند که موجب افزایش آرامش و بزرگ دیده شدن آشپزخانه می شود. درب هایی که در طراحی کابینت مدرن استفاده می شود، بدون هیچ گونه کنده کاری و برجستگی می باشد و از ابزاری بر روی سطح آن استفاده نشده است. علاوه بر این‌ها، اجرای اصولی و انتخاب رنگ مناسب، تاثیر چشمگیری بر نتیجه نهایی دارد‌؛ به همین سبب بهتر است طراحی و ساخت کابینت های مدرن را به افراد متخصص بسپارید. برای دستیابی به نتیجه شگفت انگیز و اجرای حرفه ای، می توانید با مشاوران ما در مجموعه دکوشهر در تماس باشید.

کابینت آشپزخانه مدرن

کابینت آشپزخانه مدرن

ویژگی های مهم کابینت آشپزخانه سبک مدرن:

1. جزو پر کاربردترین و جدیدترین مدل های کابینت های آشپزخانه است.
2. مناسب دکوراسیون آشپزخانه کوچک نیز می باشد.
3. انعطاف پذیری بالا در طراحی کابینت مدرن وجود دارد.
4. زمان ساخت و نصب کابینت مدرن پایین بوده و استهلاک کمی دارد.
5. حجم درون کابینت های سبک مدرن زیاد است.

2. کابینت آشپزخانه سبک کلاسیک:

طراحی و ساخت کابینت آشپزخانه مدل کلاسیک برخلاف سبک مدرن، دارای سبکی خاص و سلطنتی می باشد. لازم به ذکر است که این سبک، گزینه مناسبی برای افرادی می باشد که دارای سلیقه منحصر بفرد و متفاوتی می باشند.
پارامترهایی که در طراحی کابینت‌های کلاسیک در نظر گرفته می‌شوند شامل طرح‌های برجسته و حکاکی شده، تاج‌های منبت‌ کاری شده و ستون‌های دارای نقش و طرح‌های زیبا می باشند. در حقیقت، این سبک خاص با طرح سلطنتی و با شکوه خود می‌تواند زیبایی آشپزخانه شما را دو چندان کند.
در سال های گذشته قبل از اینکه تکنولوژی وکیوم یا ممبران وارد بازار شود، برای ساخت کابینت های سبک کلاسیک از چوب طبیعی یا روکش چوب استفاده می کردند که قیمت بسیار بالایی داشتند، به همین دلیل از آنها به درستی استقبال نشد. ولی امروزه کابینت ممبران به دلیل قیمت و تنوع زیادی که دارد، مورد استقبال زیادی قرار گرفته و می توان گفت سبک کلاسیک کابینت، خواهان زیادی پیدا کرده است. متریال هایی که در ساخت کابینت آشپزخانه سبک کلاسیک کاربرد دارند شامل چوب، ممبران (وکیوم)، رنگ پلی استر، روکش چوب و… می باشد.

مدل کابینت آشپزخانه کلاسیک

ویژگی های مهم کابینت های سبک کلاسیک:

1. ساخت کابینت آشپزخانه سبک کلاسیک زمان زیادی می برد.
2. کابینت های بسیار لوکسی هستند.
3. در آشپزخانه های بزرگ قابل استفاده است.
4. به دلیل جنس چوب استفاده شده در آن نیاز به مراقبت زیادی دارند.
5. قیمت کابینت آشپزخانه سبک کلاسیک نسبت به سبک های دیگر بالاتر است

3. کابینت آشپزخانه سبک نئوکلاسیک

جالب است که بدانید مدل کابینت نئوکلاسیک به عنوان سبک جدید و نوین در کابینت آشپزخانه شناخته می‌شود. این نوع از کابینت‌ها، کابینت‌های پولیشی و انزو را در برمی‌گیرند و از مشخصات ظاهری منحصر به فردی برخوردار می باشند. شایان توجه است که این مدل از کابینت، تلفیق دو سبک مدرن و کلاسیک می باشد؛ اما نه به سادگی سبک مدرن و نه به شلوغی سبک کلاسیک است. این مدل از کابینت‌ها برای ابعاد کوچک و بزرگ قابل اجرا است و زیبایی بصری فوق العاده‌ای دارد. علاوه بر این‌ها طراحی و ساخت کابینت آشپزخانه سبک نئوکلاسیک که طرفداران پر و پا قرص زیادی دارد، نیازمند دقت و اجرای اصولی می‌باشد تا شما را به نتیجه دلخواهتان برساند. برای دستیابی به نتیجه عالی، می‌توانید آن را به متخصصان و طراحان ما در دکوشهر بسپارید.
نقشه و ساختار اصلی کابینت سبک نئوکلاسیک، شبیه به کابینت سبک کلاسیک است که از سطح و ستون های طرح دار در آن استفاده می شود، ولی دیگر از منبت ها و تاج ها در آن استفاده نمی شود. متریال هایی که برای کابینت نئوکلاسیک استفاده می شود، بیشتر از ام دی اف است و برای پوشش لایه بیرونی، از چندین لایه رنگ پلی اورتان استفاده می شود که بعد از چند مرحله، نمای بسیار زیبا و جذابی را به کابینت ها می دهد.

کابینت آشپزخانه مدل نئوکلاسیک

کابینت آشپزخانه مدل نئوکلاسیک

ویژگی های مهم کابینت سبک نئوکلاسیک:

1. جزو جدیدترین طرح ها  و مدل های کابینت آشپزخانه است.
2. بسیار لوکس، مدرن و مشتری پسند است.
3. امکان ساخت کابینت سبک نئوکلاسیک با متریال های مختلف وجود دارد.
4. قیمت کابینت نئوکلاسیک به دلیل قیمت بالای متریال و رنگ پولیشی استفاده شده در آن بالا است.

تفاوت کابینت نئوکلاسیک و کلاسیک در چیست؟

۱. هر دوی آن‌ها شامل اجزائی مانند تاج و درب‌های دیزاین شده، ابزار درب‌ها و فرم حکاکی، ستون و زیر چراغ می باشند و متریال به کار رفته و جنس چوب می‌تواند سبک را تعیین نماید؛ به عبارت دیگر، این اجزا در مشخص کردن نوع سبک نئوکلاسیک یا کلاسیک نقش بسیار مهمی دارند.

۲. در اجرای مدل کابینت نئوکلاسیک، از رنگ‌های پولیشی و پوششی استفاده می‌شود؛ اما در اجرای کابینت کلاسیک از رنگ‌هایی با ترکیب پلی اورتان یا پلی استر بهره گرفته می‌شود.

۳. طراحی کابینت نئوکلاسیک نسبت به سبک کلاسیک ساده تر است.

۴. کابینت نئوکلاسیک، قیمت مناسب تری نسبت به کابینت کلاسیک دارد.

۵. کابینت های نئوکلاسیک در ابعاد مختلف قابل اجرا می باشد؛ اما کابینت کلاسیک سبکی شلوغ دارد و در ابعاد کوچک تر قابل اجرا نیست.

۶. مراقبت و نگهداری از سطح کابینت نئوکلاسیک، راحت تر از کابینت‌های شلوغ و منبت کاری شده سبک کلاسیک است.

۷. مدل کابینت نئوکلاسیک نسبت به کلاسیک به روزتر و مدرن تر می باشد.

کابینت نئوکلاسیک بهتر است یا کابینت مدرن؟

کابینت هایی که به سبک مدرن طراحی و ساخته می شوند، از کابینت های پر طرفدار و محبوب هستند که از کیفیت عالی و قیمتی مقرون به صرفه برخوردار می باشند؛ بنابراین گزینه مناسبی برای طراحی و دیزاین ساده و شیک آشپزخانه هستند. کابینت‌هایی که به سبک نئوکلاسیک طراحی میشوند، ظاهری بی‌نظیر، منحصر بفرد و با شکوه به آشپزخانه می‌بخشند. توجه داشته باشید که کابینت نئوکلاسیک، برای ابعاد مختلف قابل اجرا و طراحی می باشد و در طرح ها، تنوع بسیار گسترده‌ای دارد. شایان توجه است که در دیزاین کابینت به این سبک، بیشتر رنگ‌های خنثی و روشن به کار می رود؛ اما در اجرا و طراحی کابینت مدرن، از طیف رنگی وسیعی بهره گرفته می‌شود و هر کدام از رنگ‌های آن به درخواست مشتریان عزیز قابل اجرا می باشد. گفتنی است که انتخاب کابینت نئوکلاسیک یا مدرن به سلیقه و بودجه شما عزیزان بستگی دارد و می‌توانید برای تصمیم گیری بهتر با مشاوران ما در مجموعه دکوشهر تماس حاصل بفرمائید.

انواع مدل کابینت آشپزخانه بر اساس نوع جنس:

  • کابینت ام‌دی‌اف با روکش چوب
  • کابینت ام‌دی‌اف با روکش های‌گلاس
  • کابینت ام‌دی‌اف با روکش ممبران (وکیوم)
  • کابینت ام‌دی‌اف با روکش پلی‌اورتان
  • کابینت ام‌دی‌اف با روکش لمینت
  • کابینت نئوپان با روکش ملامینه
  • کابینت انزو
  • کابینت فلزی

از آنجایی که کابینت‌های چوبی هزینه‌های بسیاری را شامل می‌شود، طراحان و متخصصین دکوراسیون داخلی ممکن است به شما پیشنهاد کنند تا از کابینت با روکش استفاده کنید‌؛ بنابراین، شما عزیزان می‌بایست با توجه به نوع طراحی، هارمونی رنگ‌ها در دکوراسیون داخلی، سلیقه و جزئیاتی که در نظر دارید، بهترین نوع کابینت با روکش را انتخاب کنید. برای تصمیم گیری بهتر، لازم است آن‌ها را بشناسید.

۱. مدل کابینت ام‌دی‌اف با روکش چوب

این نوع از کابینت‌ها با روکش چوب، در ضخامت‌های مختلفی از ام‌دی‌اف و یک میل چوب طبیعی ساخته می‌شود. از کاربردی‌ترین چوب‌ها برای فرآوری کابینت ام‌دی‌اف با روکش چوب، می‌توان به چوب بلوط، گردو، کاج، ساج، افرا و گیلاس اشاره کرد. توجه داشته باشید که پس از اجرا و ساخت کابینت با طرح چوب، می‌بایست با رنگ پلی استر سطح آن را پوشش دهید.

کابینت ام دی اف چوبی

کابینت چوبی ام دی اف

۲.مدل کابینت ام‌دی‌اف با روکش ممبران

در چارچوب و یونیت کابینت ام‌دی‌اف با روکش ممبران، از ام‌دی‌اف سفید و ساده بهره گرفته می‌شود. این روکش کمک می‌کند تا طرح کلاسیک را با قیمتی مقرون به صرفه نسبت به چوب اجرا کنید. شایان ذکر است که طراحی و ساخت کابینت با روکش ممبران، پیچیدگی زیادی دارد و اجرای ظرافت کاری و روکش کردن آن طی فرآیندی طولانی انجام می‌گیرد. دقت داشته باشید که روکش‌های ممبران نسبت به تابش نور مقاوم نیستند و حساسیت بالایی دارند.

کابینت آشپزخانه ممبران

کابینت آشپزخانه ممبران

مزایای کابینت ممبران (وکیوم):

1. مقاوم در برابر حرارت و رطوبت
2. خاص و شیک بودن کابینت های ممبران (وکیوم)
3. تنوع و انعطاف پذیری بالا در رنگ

۳.مدل کابینت ام‌دی‌اف با روکش های‌گلاس

کابینت‌های ام‌دی‌اف که روکش های‌گلاس و ورق براق پلکسی دارند، دارای سطحی درخشان و مقاوم می باشند که قابلیت ابزارخوری بسیار بالایی دارد؛ به همین جهت، تنوع گسترده‌ و وسیعی در طراحی و ساخت دارد. روکش های‌گلاس، طیف رنگی گسترده‌ای دارد و پرطرفدارترین رنگ آن، رنگ سفید می‌باشد که سبب بزرگتر دیده شدن آشپزخانه و روشن شدن فضای آن می شود؛ البته در نظر داشته باشید که رنگ سفید، خاصیت لک پذیری دارد و به طور کلی این روکش‌ها در برابر خراش، خط و خش استحکامی ندارند‌.

کابینت آشپزخانه های گلاس

کابینت آشپزخانه های گلاس

مزایای کابینت های گلاس:

1. دارای تنوع رنگ بالا
2. مناسب بودن قیمت کابینت های گلاس
3. بهترین مدل کابینت برای انعکاس نور
4. بهترین عایق حرارت و رطوبت
5. دارای استحکام و طول عمر بالا
6. ساخت و نصب آسان کابینت های گلاس
7. تمیزی و نگهداری آسان
8. دارای وزنی سبک

۴.مدل کابینت ام‌دی‌اف با روکش پلی‌اورتان:

در فرآوری و تشکیل این مدل کابینت‌ها، از روکش پلی اورتان رنگ شده استفاده می‌شود که نسبت به ام‌دی‌اف خام از استحکام و دوام بالایی برخوردار است.

کابینت پلی اورتان

کابینت پلی اورتان

۵.مدل کابینت ام‌دی‌اف با روکش لمینت:

روکش‌های لمینت از ترکیب لایه‌های کاغذی و رزین اشباع شده، فرآوری شده و بر روی کابینت ام‌دی‌اف اجرا می‌شود. از مزیت‌های ویژه این روکش می‌توان به مقاوم سازی درب کابینت، قابلیت اجرا در طرح و رنگ‌های متنوع و عدم تغییر رنگ سطح آن اشاره کرد؛ اما باید هزینه بالا نسبت به سایر کابینت و روکش‌ها را در نظر بگیرید. علاوه بر این، روکش لمینت کابینت نسبت به روکش های‌گلاس از درخشندگی کمتری برخوردار است.

کابینت آشپزخانه روکش لمینت

کابینت آشپزخانه روکش لمینت

۶.مدل کابینت نئوپان با روکش ملامینه:

کابینت‌هایی که از مغزی نئوپان و روکش ملامینه ساخته شده‌اند، با نام ملامینه در بازار شناخته می‌شوند. شاید برایتان سوال پیش آمده که نئوپان با ام‌دی‌اف چه تفاوتی دارد؟ باید بگوییم که تفاوت آن‌ها در میزان چسبندگی پایین و کمتر ذرات خرده چوب در بافت نئوپان می‌باشد و همچنین، نئوپان نسبت به ام‌دی‌اف در برابر مایعات و رطوبت مقام نمی‌باشد و در مقایسه با آن متریال ضعیفی است.

۷.مدل کابینت انزو

کابینت انزو در طراحی و ساخت کابینت آشپزخانه مدرن، کاربرد ویژه‌ای دارد و دارای مغزی ام‌دی‌اف می‌باشد. فرآیند ساخت این مدل کابینت با کابینتی که روکش ممبران دارد، شباهت زیادی دارد. طی فرآیندی در ساخت کابینت انزو، طرح بر روی سطح حک می‌شود و پس از انجام آن، روکشی برای پوشش دهی کابینت اعمال می‌گردد.

کابینت آشپزخانه انزو

کابینت آشپرخانه فلزی:

کابینت فلزی یکی از قدیمی ترین و پر کاربرد ترین مدل کابینت در سال های گذشته می باشد. کابینت های فلزی یکی از به صرفه ترین روش های ساخت کابینت است که می توانید برای کاهش هزینه و مقرون به صرفه تر بودن ساخت کابینت، از این نوع جنس استفاده کنید.

کابینت آشپزخانه فلزی

کابینت آشپزخانه فلزی

مزایای کابینت های فلزی:

• مناسب بودن قیمت کابینت فلزی آشپزخانه
• تنوع رنگ در کابینت های فلزی
• زمان پایین نصب کابینت فلزی
• مقاوم در برابر ضربه
• دوام و استحکام بالا
• قابلیت تعمیر و بازسازی کابینت های فلزی قدیمی
• قابل شست شو

لوکس ترین مدل کابینت:

جالب است که بدانید کابینت‌ های چوبی در دسته کابینت‌های لوکس و گران قیمت قرار می‌گیرند؛ زیرا متریال با کیفیت و جذابیت ظاهری بسیار بالایی دارند که برای طراحی و ساخت کابینت چوبی، گزینه مناسبی می باشند. بافت چوبی و بوی آن موجب شده است تا افراد زیادی مجذوب این متریال خاص شوند و از آن در آشپزخانه خود استفاده کنند. علاوه بر شیک بودن کابینت چوبی، هزینه بالای اجرا و احتمال نفوذ رطوبت به سطوح چوبی را باید در نظر گرفت.

پرکاربردترین مدل کابینت:

با توجه به اینکه کابینت را می‌توان با متریال مختلفی مانند فلز و انواع چوب ساخت، ام دی اف نسبت به تمامی آنها بسیار اقتصادی است و دارای مقاومت بالایی می باشد؛ بنابراین می‌توان گفت، مزیت های آن عاملی مهم در افزایش بهره‌ گیری از ام دی اف در ساخت و طراحی کابینت شده است. یکی از نکات مهمی که باید آن را در نظر گرفت، آسیب پذیری این متریال در برابر آب و رطوبت می باشد که با استفاده از روکش های مختلف می توان آن را در برابر این عوامل مقاوم ساخت.

کابینت آشپزخانه MDF

کم‌ کاربردترین مدل کابینت:

با ورود کابینت های مدرن، کلاسیک و نئوکلاسیک در طراحی دکوراسیون آشپزخانه و عدم دستیابی به لوازم های فلزی کابینت، کابینت های فلزی در گروه کم کاربردترین کابینت ها قرار میگیرند. شایان ذکر است که ساخت کابینت فلزی با سه متریال استیل، فولاد و گالوانیزه صورت می‌گیرد. این کابینت در برابر خراش، ضربه و فرسودگی مقاوم است و دارای وزنی سبک می‌باشد؛ علاوه بر این ها، برای افرادی که به دنبال ساخت کابینت با قیمتی مناسب و هزینه کم می باشند گزینه مناسبی است.

انواع مدل کابینت بر اساس نوع کاربرد:

• کابینت زمینی آشپزخانه
• کابینت دیواری آشپزخانه
• کابینت ایستاده آشپزخانه

– مدل کابینت زمینی:

کابینت های زمینی، کابینت هایی محکم و با استحکام بالا بوده که می توان از آن ها در سرویس های بهداشتی ، سینک روشویی و ظرف شویی استفاده کرد. می توان گفت کابینت های زمینی، بهترین فضا را برای نگهداری وسایل آشپزخانه ایجاد می کنند. طراحی داخلی این کابینت ها را می توان با قفسه های ساده ، کشویی و یا ریلی انجام داد تا بتوان وسایل را به صورت مرتب در آن ها قرار داد.

کابینت آشپزخانه زمینی

 

انواع کابینت های زمینی:

کابینت زمینی ریلی
کابینت زمینی 2 کشویی
کابینت زمینی آسان باز شو
کابینت زمینی کنجی
و…

کاربرد کابینت های زمینی:

مورد استفاده در اتاق کار
مورد استفاده در سرویس های بهداشتی
مورد استفاده برای محل قرار گیری سطل زباله
و…

– مدل کابینت دیواری:

کابینت دیواری، همانطور که از نامش پیداست، محل نصب آن بر روی دیوار است و دقیقا بالای کابینت زمینی قرار می گیرد. نصب کابینت های دیواری می تواند بسیار کاربردی باشد و جلوه ای زیبا و خاص را به دکور آشپزخانه شما بدهد.

کابینت دیواری

کاربرد کابینت های دیواری:

مورد استفاده در سرویس های بهداشتی
مورد استفاده برای ویترین
مورد استفاده برای میز تلویزیون
مورد استفاده برای میز کار یا دفتر خانگی
و…

– مدل کابینت ایستاده:

کابینت ایستاده که به آن مدل سوپر مارکتی هم گفته می شود، بهترین فضا را برای نگهداری وسایل ضروری ایجاد می کند. طراحی و ساخت این مدل کابینت به صورت ایستاده (عمودی) می باشد. اندازه استانداردی که برای آن ها در نظر گرفته می شود، معمولا بین 215 تا 246 سانتی متر است. ارتفاع و میزان فضای داخلی این کابینت ها نسبت به انواع کابینت های دیگر بسیار بزرگ تر و جادار تر می باشد. کابینت های ایستاده را می توان بهترین دستاورد در صنعت کابینت سازی به شمار آورد.

کابینت آشپزخانه ایستاده

کاربرد کابینت های ایستاده:

مورد استفاده برای جا کفشی
مورد استفاده برای کمد
مورد استفاده برای ویترین
و…

 

بیشتر بخوانید:

بازسازی خانه های قدیمی در هشتگرد

خدمات بازسازی ویلا در هشتگرد

نقاشی دیوار و سقف در هشتگرد

خدمات گچبری دیوار و سقف در هشتگرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *